Hópihetánc

Újabb embertelenség az emberiesség kormányától

... aki mellesleg családbarát is ....

2017. október 11. - hopihetanc

menekult_gyermek.jpgNémeth Rezsi Szilárd bejelentette: ők, mint az országunkat kormányzó párt, a családbarátság mellett emberiesek is. Azt már rég tudjuk, mit lehet az ő szavainak elhinni, de most, a bejelentést követő héten máris megcáfolta saját kormánya a szavait: a kormány ugyanis bejelentette, hogy a kisérő nélkül érkező kiskorú gyermekeket Fótról az Aszódi Javító-Nevelőintézetbe telepíti át.

Indoklás: sok volt a szökés. …

Azt, természetesen még suttogva sem tette hozzá a kormányzati közlemény, hogy a gyermekek azért szöktek Fótról, mert tudomásukra jutott szüleik holléte, a magyar kormány azonban nem tett semmit a családok újraegyesítéséért. Merthogy, szavam ne felejtsem: kormányunk családbarát is. A gyermekek pedig megoldották a kérdést maguk, szöktek a szüleikhez, testvéreikhez.

Ezért, büntetésből javító-nevelő intézeti elhelyezést érdemelnek – a kormányunk szerint.

Igaz, adnak pénzt a javítóintézet területén egy külön épület elhelyezést biztosító kialakítására, de azt lehetetlen megoldani, hogy az udvaron ne találkozzanak a büntetési céllal benn lévő gyermekekkel. Akiknek a nyelvét nem beszélik, így megértetni sem fogják tudni magukat velük. És akik között egyébként is az ököljog az úr.

Ezek a gyermekek a háború elől menekülnek. Most a kormány teremt egy olyan élethelyzetet számukra, ahol megvívhatják a saját háborújukat. Hiszen, jelezni nem tudják, ha őket bármiféle atrocitás éri Aszódon. Ennek oka nagyon egyszerű: bár állnak ott is gyermekjogi képviselők a jogsérelmek orvoslására rendelkezésre, de a magyarul érkező gyermeki panaszokat sem szokták úgy igazán meghallani. Ha a menekült gyermekek nyelvét nem beszélik, az ő panaszaikat még annyira sem hallják meg.

Pedig a menekült gyermekek jogát, a szüleiken kívül csak a gyermekjogi képviselő tudná biztosítani.

A menekült gyermekeknek pedig joguk van a szüleikkel való egyesítésre, majd az ezt követő tovább haladásra, ha a tudomásukra jut a szülők tartózkodási helye. Ha ebben a családegyesítésben Fóton sem jeleskedtek (hiszen nem véletlenül volt szükség a szülőkkel való találkozáshoz a gyermekek szökésére), akkor Aszódon még inkább nem fognak figyelni erre.

Mint ahogyan arra sem, ha terrorban fogják tartani ezeket a gyermekeket, akik nem beszélik a magyar nyelvet.

Az „emberiesség” magasfokú bizonyítéka ez tehát a kormánytól. Persze, el ne felejtsem: a család- és gyermekbarátság mellett.