Hópihetánc

Hópihetánc

Mi a SZMOV és miért küzd?

2018. január 20. - Tünde Tündér

 

Gondolom az érintetteken kívül nem sokat mond a SZMOV elnevezés. Bevallom őszintén, nekem sem mondott sokat, míg nem találkoztam egyik írásukkal, melyen nagyon elgondolkodtam. Szeretném őket és küzdelmüket bemutatni, hiszen senkinek sincs ma biztosítéka az ellen, hogy valamilyen formában ne lehessen a jövőben sorstárs, ha gyermeke vagy unokája van. Szülői Mozgalom az Oltások Választhatóságáért.szmov.png

Mint a nevük is mutatja nem oltás ellenes mozgalomról van szó, hanem, hogy gyermekeink oltási protokollja ésszerű, körültekintő, lelkiismeretes és szabad alkalmazási gyakorlat legyen Magyarországon. Tagjaik között orvosok, gyógyszerészek, jogászok, vegyészek és számos olyan szakember van szülőként, akik nemcsak gyermekeik, de foglalkozásuk révén is szembesültek a kötelező oltások magyar gyakorlatával, annak nagyon sokszor súlyos, a gyermekeket érintő hátrányos következményeivel.

Bemutatkozó írásuk itt olvasható el teljes terjedelmében. 

Az oldalon bárki tájékozódhat a kutatásaikról és történeteikről. Ezek a szívszorító történeteket olyan már elhunyt gyermekek történetei, akik az oltások beadása után vesztették életüket vagy súlyos egészségkárosodással élhetik le hátralévő életüket. Olvasni lehet még a rendszer abúzusról is, mely azokat a szülőket érinti, akik megfontolt okok miatt megtagadják gyermekük beoltását.

angel-2665661_640.jpg
Halálesetek

Ugye mondanom sem kell, hogy nincs nagyobb tragédia annál, mint amikor egy szülő a gyermekét kénytelen eltemetni. A józan ész azt mondatja, hogy a gyermekemnek kellene eltemetnie engem, nem fordítva…

Katinka

Éltem – két nap híján – 8 évet. … A gyámhatóság kiemelt a családomból. Nevelőszülőhöz helyeztek. Nevelőszülőm oltóhelyen beadatta a védőoltást, amiből kettőt is kaptam.

Rosszul lettem, fájt a hasam és elájultam. A gyerekorvos beutalt a megyei kórházba, mert nem tudott velem mit kezdeni. A kórházban megijedtek a vizsgálati eredményeimtől, transzplantációs listára javasoltak. Egy hét múlva felkerültem Budapestre. Nem értem meg, hogy felvegyenek a listára. Nyolc kilót fogytam, három centit összementem és szerveim egymás után felmondták a szolgálatot. Meghaltam. Mellőztek. … Nem szerepelek semmilyen Oltást Követő Nemkívánatos Esemény statisztikában. Sem úgy, hogy halálom az oltás miatt, sem úgy, hogy más miatt következett be. Esetem nem keltette fel senki figyelmét. Még csak kartoték sem lettem. Fontos emberek úgy döntöttek, hogy ha valaki nem kapja meg a védőoltást, mert a szülője félti, ezeket a szülőket veszélyeztetőnek minősítik és szülői jogaikat korlátozzák.

A teljes cikk itt olvasható.

adel.jpg

Kép: SZMOV

Adél

Nem voltam sem oltáspárti, sem oltásellenes. Törvénytisztelő állampolgárként tudomásul vettem, hogy gyermekeink számára bizonyos védőoltások kötelezőek. Sosem gondoltam volna, hogy baj lehet belőle. Nem tudtam, hogy az oltásnak nem csak előnyei vannak. Nagy árat fizettem a tudatlanságomért. Remélem, egyszer meg tudok bocsátani magamnak.

Volt egy 12 éves lányom.

Az iskolai kampányoltás (MMR) után pár nappal belázasodott, súlyos gyulladás lépett fel nála, a mája és a lépe is megnagyobbodott. A láz nem lepett meg, tulajdonképpen számítottam is rá, mivel a 15 hónapos MMR-oltás után is 40 fokos lázzal küzdött (a gyermekorvos szerint oltási reakció volt). Ám akkor, néhány napon belül elmúlt. Ezúttal viszont nem. Kórházba került, de hiába küzdöttek érte az orvosok, nem tudták megmenteni az életét. Halálát egy ritka, autoimmun vérképzőszervi betegség okozta. A szakértői jelentésben is szerepel, hogy a betegség kialakulhat védőoltás beadását követően, illetve azzal összefüggésben is. …

A teljes cikk itt olvasható. 

 

Maradandó egészségkárosodás

Minden szülőnek nehéz teher, ha az oltások következtében tragédia történik. Elkeserítő élethelyzet az, amikor a beadott oltás következtében a gyermek egészsége oly súlyos mértékben romlik meg, hogy egész hátralévő életében a gyermek állandó gondoskodásra fog szorulni. Az ápolási díjban élők nyomorúságos helyzetével az alábbi cikkben foglalkozott blogunk.

lili-szmov1.jpg

Kép: SZMOV

Lili

3 és fél hónapos korában a gyermekorvosunk beadta Lilinek az akkor még választható tüdőgyulladás ellen védő PREVENAR oltást (ez az oltás 2014-től kötelező), és szerette volna ezzel együtt az agyhártyagyulladás elleni oltást is beadni neki, hogy minden lehetséges bajtól megóvhassuk őt. Nem mertem egyszerre Lili immun-, és idegrendszerét így megterhelni, későbbre halasztottam. Talán ezért maradt életben a kislányom.

Pontosan 2 héttel a PREVENAR oltás beadása után a mi gyönyörű, egészséges, kiskanállal eszegető, jól fejlődő Lilink összeomlott. Szemei elkezdtek ugrálni, nem tudta többé tartani a nyakát, fejecskéjét. Soha, azóta sem tudtam többé kiskanállal megetetni Őt.

A neurológus nem tudta megmondani, mi történt. Azóta sincsenek válaszok, sajnos megoldás sincs. A diagnózis szerint „ismeretlen eredetű betegség” lépett fel nála. Genetikára is vizsgálták Pécsett, negatív minden eredménye.

A mi kis Lilink súlyos betegen is olyannyira élni akar, hogy az évek alatt számtalan műtét során is életben maradt, pedig szanaszét szabdalták. Nyelőcsöve preparált, többszörösen műtötték a gyomrát is. 14-es gasztrotubussal etetem, 1200 ml speciális tápszert kap, 4 végtagjára bénult le teljesen és agykárosodott. Ez az élete. Ez az életünk.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható. 

 

Rendszerabúzus

Az oltásokat koordináló és előíró intézmények pedig hadjáratot indítottak az aggódó és gyermeküket féltő családok ellen.

Eszközeik az alábbiak:

  • szülői jogok korlátozása
  • gyermek kiemelése a családból akár rendőri segédlettel is
  • megvonásra kerül a családi pótlék, GYES
  • bírságok kiszabása

Erőszakkal, fenyegetéssel zsarolják ki a szülőkből a beleegyezést az oltáshoz.

police-159894_640.png

László

Mi az OEK laborjában elvégeztettünk egy vizsgálatot, amely a gyerek véréből kimutatta az ellenanyagot mindhárom megelőzni kívánt betegséggel (kanyaró, mumpsz, rózsahimlő) szemben. Nála tehát hatásos volt a 15 hónapos korban megkapott oltás (vagy természetes úton szerezte meg a védettséget – ki tudja?). Akár így, akár úgy a törvények szerint az újraoltás nem szükséges, sőt, egyenesen tilos, mert indikáción túli alkalmazásnak minősülne!

Megszereztük a vakcina betegtájékoztatóját is, és alaposan végigolvastuk. Azt kellett látnunk, hogy a gyártó szerint sokkal több mellékhatása lehet az oltásnak, mint amennyiről az iskolai védőnő értesíti a szülőket! A védőnő szerint az oltást csupán „enyhe duzzanat, bőrpír, és hőemelkedés” követheti. A gyártó szerint viszont ennek a vakcinának szövődménye lehet (igaz, ritkán): agyhártyagyulladás, súlyos allergiás reakció, görcsroham, ájulás, retinagyulladás, süketség, tüdőfertőzés, stb.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a gyerekünk védett, így a társadalomra nem jelent veszélyt, hiszen nemcsak megbetegedni nem fog, de fertőzni sem!

Az újraoltáshoz tehát nem járultunk hozzá, és nyugodtak voltunk, hiszen mindenben a törvény betűje szerint jártunk el, és a gyerek érdekeit is maximálisan szem előtt tartottuk. Ránk tehát nem az „oltástagadó” bélyeg illene, hanem a „törvénytisztelő”.

Nem így gondolta a Kormányhivatal Gyámhivatala és a Népegészségügyi Osztálya! Kiskorú veszélyeztetésére hivatkozva eljárást indítottak ellenünk, a gyereket pedig védelembe akarják venni.


...a védett gyermekünket úgy szándékozzák megóvni a betegségektől, hogy otthonunkba rendőrosztaggal hatolnának be, és erőszakkal gyermekotthonba vinnék a fiunkat, majd kényszerrel beoltanák!

Ugye nem kell ecsetelni, hogy ez milyen traumával járna mindannyiunk – de főképpen kiskorú gyermekünk számára? (Megjegyzem, hogy kiskorú veszélyeztetésének bűntettét követi el az a személy, aki a kiskorú értelmi, érzelmi, erkölcsi és szellemi fejlődését akadályozza, vagy megzavarja.)

A Kormányhivatal tehát kötelezett minket az oltás beadatására. Mi ezt a határozatot bíróságon támadtuk meg, ahol az a döntés született, hogy „az oltásokat be kell adatni”.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható. 

jogi_mentoov.jpg

A népegészségügyben is csak emberek dolgoznak, akik jó esetben szülők, nagyszülők. Vagy még sem. Hiszen az általuk kikényszerített oltások – főleg azokban az esetekben, ahol már történt egy tragédia és nem szeretnék a másik gyermeküket is elveszíteni, érthetetlen. Melyik szülő vinné ujjongva a másik gyermeket is oltásra ezek után??? Természetes emberi a reakciója a gyermekéért okkal aggódó szülőnek.

Okulva kislányom tapasztalatából, rettegek az oltásoktól és előre nem látható következményeiktől. A most 2 éves, családtag által elhagyott és általam adoptált kisfiamba akarja a doktor belenyomni a bárányhimlő elleni oltást, de nem mertem kiváltani sem a vakcinát. Nem merem beoltatni a kisfiamat.

Senkinek – egy gyermeknek és szülőjének sem kívánom, hogy megtapasztalja, mit okozhatnak az oltások ahelyett, hogy megvédenék a Gyermekeket.

Lili édesanyja


Folytatás következik.

 

süti beállítások módosítása