Hópihetánc

Az SNI tanuló és az érettségi vizsga visszásságai

2017. december 13. - hopihetanc

tehetsegek.jpgAz alapvető jogok biztosa több mulasztást is feltárt egy sajátos nevelési igényű tanuló középiskolai érettségijének megszervezése kapcsán. Székely László ombudsman hangsúlyozta, hogy egy sajátos nevelési igényű, kommunikációs nehézségekkel küzdő, fogyatékossággal élő tanuló érettségire való felkészítése nem "érdem" kérdése, a kedvezmények megadása pedig nem kegy gyakorlása.

Tovább

Szendvicsnemzedék

gondolkodo2_1.jpegA középkorúak, és az utánuk jövő generációk válnak korunk Szendvicsnemzedékévé.  Fel fogják adni önmagukat, jövőjüket, és megélhetésüket. A Szendvicsnemzedék az, aki eltartja gyermekét, és eltartja szüleit is, így magára nem marad. Sem idő, sem energia, sem pénz. ... Szendvicsként ékelődik be a szülők és a gyermekei eltartásába.

Tovább

Valós és vélt sérelmek és az édes bosszú

Emberi mivoltunkból fakadóan hozzánk tartoznak az érzelmeink is, melyek bizony tudnak az életünk során kellemetlen helyzeteket kreálni. Ha szeretnénk meghatározni, hogy mit értünk érzelem alatt, rá kell jönnünk, hogy milyen nehéz is konkrétan megfogalmazni. Tudjuk miről is van szó, ennek ellenére csak körülírni lehetséges.smilies-2912634_640.jpg

Tovább

Végtelen történet

a-jovo-elkezdodott-_felsofokon_hu.jpgEgy markáns tévhitet szeretnék eloszlatni, amikor kijelentem azt: a szülői elidegenítés (PAS) nem szűnik meg azzal, ha a bíróság az elidegenítő szülőtől (PAS induktortól) az elidegenített szülőhöz (PAS célszemélyhez) helyezi a gyermeket. Az elidegenítő szülő ebben az esetben továbbra is tarthatja a gyermekkel a kapcsolatot úgy, hogy közben célzott terápiát a PAS induktor-létet kiváltó állapotának gyógyításához a PAS induktor nem kap, kényszergyógykezelés formájában a bíróságtól, a gyermek áthelyezésével egyidőben. Ebben a formában pedig az elidegenítés céljából még inkább vérszemet kap a kapcsolattartások ideje alatt, és ily módon a PAS induktor gyermeke minden esetben bántalmazóvá válik, családon belül, a PAS célszemély háztartásában.

Tovább

A szülői felügyeleti jogosultság iránya megváltoztatható, ha bizonyítást nyer a gyermek elidegenítése

paragrafus2.jpgVan még remény. Minden, gyermekétől elidegenített szülő számára jó hír: már létezik Magyarországon olyan bíróság, és olyan gyámhivatal, amely látja, észleli a gyermek szülőjétől való elidegenítését, és megfelelőképpen is értékeli az így generált, mesterségesen kialakított helyzetet. Mert a szülői elidegenítés, ismertebb nevén a PAS, bizony, létezik.

Sok, gyermekét a különélő szülőtől elidegeníteni kívánó szülő bele sem gondol abba, hogy ezzel a cselekedetével akkora kárt okoz gyermeke érzelmi-erkölcsi fejlődésében, hogy a bíróság bizony dönthet úgy: megváltoztatja a szülői felügyeletre jogosultság irányát.

Tovább

Advent és remény ....

simo-aluljaro.JPGÉlelmiszerosztással egybekötött adventi ünnepségen vettem részt szombaton a Kereszténydemokrata Néppárt XII. kerületi helyiségében. Megvallom, nem a KDNP politikája iránti rokonszenvből mentem oda, hanem azért, mert látni akartam a keresztényi könyörületesség idehaza oly ritka megnyilvánulását.

Tovább

Van az úgy ....

... hogy a törvény emberei élnek vissza a törvényekkel ....

paragrafus.jpgAz iGazságszolgáltatási-maffia Ellenes Csoport jelentését olvasva jutottak eszembe az alábbi gondolatok, a rendőrségi-, ügyészségi- és bírósági eljárások ideje alatt tapasztalható jog- és törvénysértésekről, amelyek a kisembereket érintik, és a törvény szolgái követnek el velük szemben. Természetesen, kizárólag gyermekjogok érvényesítésének szempontjából megvizsgálva a kérdést.

Tovább

Szociális tűzifa helyett gigantikus bírság a karácsonyfa alá ....

avagy: mi történik, ha a civil meghasonul a civilségével?

gyermekszegenyseg3.jpg

Többször írtunk már blogunkon arról, hogy volt-nincs szociális tűzifa. Elméletileg van, gyakorlatilag azonban nincs. Nemcsak szociális tűzifa nincs, hanem úgy, egyáltalán. Ami volt, annak ára kiugrásszerű drágulást mutatott, azzal, hogy elkezdte az egeket verni, így nemcsak a szociálisan rászorulók számára vált elérhetetlenné, hanem azok számára is, akik még éppen, hogy a felszínen tudnak maradni.

Tovább

Egyenlőtlenség, igazságtalanság, fagyhalál ....

gondolkodo_2.jpgVisszafojtott társadalmi indulatok érzékelhetőek Magyarországon az egyenlőtlenség és az igazságtalanság éleződése miatt. Súlyosan sérül az élethez való jog, az egyenlőség és az egyenjogúság elve. Az emberi jogok világnapja, december 10. alkalmából kiadott közleményében a Magyar Békekör megállapítja, hogy a létminimum alatt élő 4 millió ember megélhetési válságát fagyhalál okozta tömeges életvesztés tetézi. 1990 óta több mint nyolcezren fagytak meg.

Tovább