Hópihetánc

Hópihetánc

Anomáliák oltásfronton

2018. január 22. - Tünde Tündér

 oltas.jpg

Korábbi írásom folytatásaként körüljárom a SZMOV vagyis a Szülői Mozgalom az Oltások Választhatóságáért elnevezésű kezdeményezés kutatásainak eredményeit. A mozgalom égisze alatt orvosok, gyógyszerészek, vegyészek, jogászok és egyéb a témában jártas szakember sokasága tevékenykedik. Tehát a kutatási eredményeik nem légből kapottak, hanem megalapozottak.

Hol is kezdjem? Talán az a legcélravezetőbb, ha annál, ami mindenkit érint függetlenül attól, hogy volt-e már az oltások kapcsán negatív tapasztalata. Amíg a gyermek kicsi, tehát a születésétől kezdve egészen a 6 éves korban adott oltásig, gyakorlatilag a házi orvos felügyelete alá tartozik az oltások beadása a tanácsadási rendelésen. A gyermekeim már régen kinőtték ezt a kort. De melyik szülőben nem él tovább az emlék, hogy gyermekét meg fogják szúrni. Fáj ez főleg az első gyermek esetén az anyának éppúgy, hanem jobban, mint a gyermeknek… Akkor is így van és lesz ez, ha maximálisan egyetért az oltással, hiszen tudja, a gyermekét akarják megóvni súlyos betegségektől. Ha azonban a szülő kicsit is tudatosabb, szeretne bővebben is informálódni magáról az oltásról, annak lehetséges szövődményeiről, stb. Ekkor még nem voltam ilyen szempontból tudatos anya, elfogadtam, hogy kötelező és ez a gyermekért van. Nem mellékesen viszont jól emlékeztem, amikor én voltam gyerek, és időnként kaptuk a szurit, persze jóval kevesebbet, mint amit már a sajátjaim kaptak. Hát fejlődik a világ. De vajon jó irányba teszi-e ezt?

Persze olyannal én is szembesültem, hogy a gyerek tud éppen az oltás esedékességének idején beteg lenni. Emiatt nálunk is történt csúszás. Addig, amíg ezeket az oltásokat a jelenlétemben a saját gyermekorvosunk adta be, biztonságban éreztem a gyermekeimet. Láttam, hogy megvizsgálja, ellenőrzi, amennyire ugye lehetséges, hogy valóban nincs semmilyen fertőzés, megfázás, tehát egészséges gyermek kapja az oltást. Persze a lappangási időt kiszűrni nem lehetséges. Persze azon el lehet gondolkodni, hogy ha egy családban több gyermek is van, és a másik már éppen megbetegedett, nagy eséllyel kaphatta el az éppen oltásra kötelezett is.

Azt is tudhatja minden felelős szülő, ha a gyermeke éppen kigyógyult egy betegségből, akkor bizony az immunrendszer a gyógyulás ellenére sincs toppon. Oltásokat pedig jól működő immunrendszerű gyereknek kellene beadni. Hiszen akárhogyan is legyengített baktérium az oltóanyag tartalma, csak kórokozó. A legyengült immunrendszernek pedig erősebb behatoló lesz az oltásban lévő baktérium, mint az egészséges esetén.

Hasonló a történet ahhoz, amiért leszoktam a tapasztalataim következtében arról, hogy az éppen kigyógyult gyermekemet az igazolás miatt vissza vigyem a rendelőbe a többi beteg gyerek közé. Ez bizony melegágya a visszaeséseknek, az újabb fertőzéseknek.oltas4.jpg

Nagyon hamar eljött az iskolai kampányoltások ideje. Ezzel pedig megszűnt az a biztonságérzet, amit a házi gyermekorvosunk jelentett. A szülő innen kizárva ezen a téren a gyermeke életéből. Kap egy kis cetlit, hogy ez meg ez, ekkor meg ekkor lesz. Ha jól emlékszem alá kellett írni. És ezzel ki is fúlt a felvilágosítás, tájékoztatás. Persze ebben az időben én még nem rendelkeztem internet hozzáféréssel, így a tájékozódási lehetőségem az oltásokkal kapcsolatban elég szűkösnek bizonyult. Hozzáteszem, hogy nekünk szerencsénk volt az oltások terén, mert minimális és rövid utóhatásai voltak, mint láz, duzzanat, fájdalom.

De legyen itt egy történet a fentiekhez kapcsolódóan, ahol nem voltak ennyire szerencsések. Az anyuka természetes és normális hozzáállása:

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem voltam oltásellenes, nem az oltás ellen tiltakozom, de szeretném, ha az oltás olyankor és úgy lenne beadva, hogy valóban megvédje a fiamat. A kötelező kampányoltás rendszere erre a körültekintésre teljesen alkalmatlan!

Az írás ide kattintva olvasható teljes terjedelmében.

Gyermekeink legelső oltása (BCG) és amit tudni lehet róla

Egy néhány napos újszülött esetében még nem tudható, ha valamilyen genetikai vagy más betegsége van a babának, amire az oltás fokozott kockázatot, ellenjavallatot jelent. Ezért sem szabadna azonnal oltani! Sajnos így az sem derül ki soha, hogy milyen lett volna a baba, ha az első döfést nem kapja meg azonnal. Ez a gyakorlat szinte egyedülálló a világon, hiszen nemhogy nem kötelező a világ más országaiban, de a BCG ma már az ajánlott oltások között sem szerepel. A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

A BCG oltás kapcsán az alábbiak olvashatóak a Nebáncsvirág Egyesület honlapján:

A WHO vizsgálata

A WHO 1969-ben nagyszabású vizsgálatot indított Indiában, hogy ellenőrizzék a BCG oltás hatékonyságát. Egy Madras környékén fekvő 260.000 lakosú tartományban valamennyi polgárt beoltották a BCG oltással vagy placeboval. Az eredmények kiértékelése a szakértőkre sokként hatott: "Az optimális körülmények között végrehajtott vizsgálat a BCG oltás teljes hatástalanságát mutatta ki."

A valóságos eredmények azonban még megdöbbentőbbek: az oltott területen nem egyszerűen csak ugyanannyi volt a megbetegedések száma mint az oltatlanon, hanem magasabb.


Az oltási szövődmények és károsodások

Az oltások okozhatnak központi idegrendszeri szövődményeket mint az autizmus, a bölcsőhalál, hiperaktivitás, tanulási nehézségek, immunrendszeri szövődményeket mint az allergiák, az asztma, autoimmunbetegségek, cukorbetegséget, rákot és még számos egyéb megbetegedést.

A szövődményeket és az oltási károsodásokat egyrészt az oltóanyagban lévő élő kórokozók okozzák, másrészt a szintén az oltóanyagban lévő segédanyagok mint a higany vagy egyéb fertőtlenítőszerek, fehérjék és az oltóanyagba akaratlanul bekerülő vírusszennyeződések.

Az oltások veszélyei a következő okokra vezethetők vissza

A vér-agy gát fejletlensége: A vér-agy gát egy membrán, amely a központi idegrendszer és a vér között található. Feladata, hogy védje a központi idegrendszert a nagyobb molekulák bejutásától. Csak az első életév végére alakul ki. Ez az jelenti, hogy az oltóanyagban lévő élő kórokozók, nehézfémek stb. akadálytalanul bejutnak a központi idegrendszerbe.

Az immunrendszer fejletlensége - a csecsemők immunrendszere szintén csak az első életév vége felé alakul ki. Azaz a szervezet nem rendelkezik még azokkal a hatásmechanizmusokkal, amelyekkel hatékonyan tudna reagálni a bejutó kórokozókra.

Az oltások a természetes fertőződési formák helyett közvetlenül a véráramba jutnak. A szervezet természetes védekezőrendszerét így az oltások megkerülik.

Forrás

 oltas2.jpg

Itt meg is állnék egy szóra. A szövődmények között ott szerepel a hiperaktivitás és a tanulási nehézségek vagy az autizmus. Saját történetem. 35. hétre születtek az iker fiaim, bizony a teljes érettséghez nekik még kellett volna 5 teljes hét a teljes érettségig. Az első napjaikat még inkubátorban töltötték, oxigént is kaptak, és életük első antibiotikum kúráját… Az immunvédelmükhöz elengedhetetlen lett volna az anyatej, egyiküket a hatodik napon, másikukat a nyolcadikon lehetett volna szoptatni. Csakhogy mivel gyengék is voltak, a kórházban pedig mindent megtettek azért, hogy a nyelést jól megtanulják persze szopás nélkül, így az anyatej gyakorlatilag kimaradt az életükből. Csak remélni merem, hogy ez ma már nem így működik. Két héttel a születésük után már mehettünk is haza, mivel a súlyuk már a születéskor is meghaladta a két kilót. Magyarán hiába voltak már két hetes korban, ez is csak a 37 hét az érettséghez. Az oltást pedig meg is kapták, mielőtt haza engedtek bennünket. Visszagondolva elég látványos különbség volt az időre született és a korábban született gyermekek között az első hetekben. Az ikrek lényegesen többet aludtak a testvéreikhez képest. Valameddig… Mert ahogy cseperedtek, nagyon izgágák lettek, később az iskolában ez végig problémát jelentett és ehhez kapcsolódva a tanulás is. Lehet, hogy ezt az oltásoknak is köszönhetem/köszönhetjük?

 oltas3.jpg 

Szamárköhögés jelent meg Budapesten!

Az újév derekán kórházba került két csecsemő szamárköhögés miatt. A két apróság életkorából fakadóan még nem kaphatott oltást az Index híradása szerint, ezért nem okolhatjuk a szüleiket oltástagadással, felelőtlenséggel. Adódik tehát a következtetés a baj okozójáról: ki más, mint a szülő és a hozzátartozók? Ha még nem volt időszerű az oltása, azt valószínűsítik, hogy az édesanya fertőzte meg a gyermekét, amely feltételezés orvostudományi kutatásokkal igazoltan valóság alapú: a csecsemőket megfertőző baktérium oltott szülőktől, testvérektől és egyéb, a családdal kapcsolatot tartó személyektől származik. Egy emberként aggódunk a két kisbabáért, mi oltáskritikusok és oltáspártiak is...

...Szamárköhögéstől egyébként eddig sem volt mentes országunk, az éves járványügyi jelentések szerint pár elszigetelt eset minden évben lezajlott, 2008-ban pl. 33 esetet regisztráltak – ám a járványügyi jelentésekben – az oltási gyakorlat következtében a klasszikustól különböző, átalakult betegséglefolyás miatt – a diagnosztizálatlan esetek valós száma ismeretlenHazánk orvosai szintén felfigyeltek a szamárköhögés betegség oltást sem tisztelő makacsságára....

...A betegség terjesztésében az oltottak tehát a tünetmentes hordozás által nagyobb veszélyt jelentenek a közösségre, mint az oltatlanok. Az oltatlanok, bár valóban megbetegszenek, diagnosztizálható klasszikus tüneteikkel legalább tudhatnak betegségükről, így kerülhetik a közösségi érintkezést – ellentétben az oltottakkal, akik nem is tudnak róla, hogy betegek lennének, és ily módon fertőznek...

A nagyon elgondolkodtató írás ide kattintva olvasható teljes terjedelmében. 

A folytatásban szó lesz a tavalyi év nagy járványveszélyéről, a kanyaróról, valamint az oltások következtében fellépő megmagyarázhatatlan bölcsőhalálról és az autizmusról is.

 

süti beállítások módosítása